Styling Trends Verlichting

De nieuwste trends op het gebied van verlichting

Geschreven door admin

Ook ons interieur is aan trends onderhevig. Anno 2015 zijn goud, koper en warme metaalkleuren in het interieur helemaal ‘in’ en zwart is totaal ‘uit’.
De industriële trend is nog steeds niet op zijn retour en de metaalkleuren passen hier heel goed bij. Maar ook groen – en dan niet als verf maar in de vorm van planten – komt helemaal terug. Geen eenzaam plantje op een kastje, maar overdadig veel groen, grote planten die een kleine jungle in de kamer scheppen dus. Het mag aangevuld worden met op de achtergrond een groot formaat foto of poster van nog meer natuurlijk groen.

Blikvangers komen er in de vorm van gestapelde accessoires zoals mooie tijdschriften of nonchalant gestapelde manden en schalen, desnoods met touw vastgezet. Het mag samen met het groen best behoorlijk volumineus worden. Ook macramé komt helemaal weer terug in de huiskamer. Met de plantenhangers in bruin en oranje uit de jaren ‘70 in herinnering zal niet iedereen blij zijn maar ze ogen absoluut anders in wit en grijstinten!

De meubels worden wat kleiner. De grote bank waar geen eind aan leek te komen samen met de enorme salontafel, maakt plaats voor compacte stoelen en bijzettafeltjes. Hierdoor wordt het in combinatie met het volumineuze groen niet overvol in het interieur. Het interieur wordt niet minimalistisch maar er ontwikkeld zich wel een ingetogen stijl.

Wat voorlopig zal blijven zijn aparte combinaties – je creativiteit is de grens! Zet dat mooie souvenir op een prachtige plek in de spotlights of wrijf het kleine meubelstuk van oma maar weer op en geef het nieuwe interieur iets persoonlijks waarin je thuis komt.

Heb je niet zoveel te besteden? Je hoeft niet alles de deur uit te doen voor de nieuwe trends. Wat planten, een pot verf en een dosis creativiteit doet al wonderen!