Badkamer

Sfeer aanbrengen in je badkamer: tips & tricks

Geschreven door admin

De badkamer is een ruimte in huis waar je veel tijd in doorbrengt. Een lekker verfrissende douchen in de ochtend of na het sporten, een ontspannen bad om je drukke baan even te vergeten of het eindeloos delen van de wastafel met opgroeiende kinderen of pubers. Omdat het zo’n drukbezochte ruimte is, wordt de badkamer al snel vergeten en is het niet meer dan een functionele ruimte met sanitair, de wasmand en de wasmachine, terwijl het met vaak eenvoudige aanpassingen een sfeervolle ruimte kan worden waarin je nog meer geniet!

Een sfeervolle badkamer hoeft geen kapitalen te kosten. Door middel van accessoires kan je een geheel nieuwe sfeer en uitstraling creëren, terwijl de kosten beperkt blijven.

De badkamer is over het algemeen een kleine ruimte waarin veel zaken een plaats moeten hebben. Rust in het gebruik van kleur kan een badkamer groter laten lijken. Geen bonte verzameling van allerlei verschillende accessoires in de meest uiteenlopende kleuren maar werk liever met één themakleur, zoals koele watertinten of hout.
Maak bijvoorbeeld mooie rolletjes van de handdoeken in plaats van een stapeltje en leg deze op een plank of open kastje. Combineer het met een bijpassende bad/douche/toilet, een douchegordijn en bekers voor de tandenborstels.

Heb je daglicht in de badkamer? Zet een mooie plant in de badkamer! Een krulvaren, bamboe, of een parapluplant in een mooie passende pot zijn helemaal in hun element in een vochtige ruimte. Zet de plant uit de tocht om ongedierte te voorkomen.