Slaapkamer

Uitgerust wakker worden met een goed matras

Geschreven door admin

Een goed matras is belangrijk: uitgerust wakker worden geeft je meer energie, waardoor je beter de dag door komt, zorgt voor een betere concentratie en een goed humeur.

De keuze voor een goed matras ligt helemaal bij jezelf. Factoren zoals lichaamsbouw, fysieke klachten, allergieën en het financiële plaatje zullen bepalen welk matras het beste bij je past.

De keuze is groot: binnenvering, pocketvering, traagschuim, latex, polyether, koudschuim…. Ben je een koukleum? Traagschuim en latex matrassen zijn de meest ‘warme’ matrassen. Binnenvering en pocketvering matrassen zijn harder en liggen daardoor vaak prettiger als je een buikslaper bent. Hou ook rekening met je lengte. Een goed matras is in ieder geval twintig centimeter langer dan je eigen lengte.

Een nieuw matras gaat gemiddeld acht jaar mee en gebruik je (vrijwel) dagelijks. Neem daarom de tijd om een nieuw matras uit te kiezen en ga verspreid over een aantal dagen, langs zowel beddenspeciaalzaken als de grote winkelketens. Zorg dat je uitgerust bent en ga niet aan het eind van de middag op pad, maar in de ochtend. Met een moe lijf vind je namelijk elk matras in eerste instantie lekker liggen. Tip: neem je eigen kussen mee!

Heb je de keuze gemaakt en geniet je inmiddels van een nieuw matras? Laat elke dag het matras goed ventileren door het dekbed open te slaan. Het transpiratievocht wat je in de nacht verliest krijgt zo de kans om te verdampen. Het is een verlenging van de levensduur van je zorgvuldig aangeschafte matras.