Styling Tuin

Mooie verlichting in je tuin geeft veel extra’s

Geschreven door admin

Voor je bezoek schept verlichting in de tuin een warm welkom, het voorkomt kleine struikelpartijen op het pad naar de deur en zoeken naar de sleutel als je in het donker thuiskomt. Daarnaast is verlichting in en rondom je huis inbraakwerend. Inbrekers laten een goed verlicht huis met een overzichtelijke tuin eerder links liggen.

Naast deze praktische redenen om verlichting in je tuin aan te brengen, heeft het ook een sfeerverhogend effect. In de zomermaanden is het heerlijk om lang in je tuin te genieten van de temperatuur en de rust die de avond je geeft. Als het gaat schemeren is het fijn om de verlichting aan te doen, zodat je nog langer kunt genieten van het buitenleven.
Maar ook in de winter is het de moeite waard om de tuinverlichting aan te doen en vanuit de huiskamer te genieten van je sfeervolle tuin.

Maak een lichtplan voor de tuin waarin je aangeeft welke verlichting je waar wilt. Bij schuren, deuren en hoeken is het handiger om gerichter licht te hebben dan langs het pad rond het terras.

Zorg ervoor dat geen enkele verlichting je kan verblinden of in je gezicht schijnt. Kies bijvoorbeeld voor staande verlichting die op kniehoogte langs tuinpaden en terras kan worden geplaatst waarbij het licht naar beneden of opzij schijnt. Heb je een mooie of bijzondere boom in je tuin? Richt er een spotje op zodat deze ook in de donkere uren sfeer geeft aan je tuin.