Veranda

De mogelijkheden voor een veranda

Geschreven door admin

Een veranda vormt een mooie overgang van huis naar de tuin, is een verrijking van je huis en kan in alle jaargetijden gebruikt worden. Om de veranda te laten passen bij je huis, zijn er verschillende typen en stijlen.

Woon je in een huis wat een landelijke sfeer uitstraalt en is er bij de bouw veel hout gebruikt om dit te benadrukken, dan past een houten veranda het best. Houtsoorten zoals lariks, eiken of meranti benadrukken de landelijke stijl. Om een houten veranda mooi te houden is regelmatig onderhoud zoals schuren en lakken nodig.

Een moderne veranda wordt gemaakt van een aluminium frame en past goed bij een modern huis. Het aluminium is vrijwel onderhoudsvrij kan in veel stijlvolle kleuren geleverd worden.

Is de ligging van de tuin minder ideaal of staat de achtergevel van het huis op het noorden? Met een goede bouwtekening en overleg met het juiste bouwbedrijf zijn de mogelijkheden onuitputtelijk en kan een veranda ook geplaatst worden tegen de schuur of aan een garage.

Een overkapping kan volledig gesloten zijn maar er is ook de mogelijkheid om één of meerdere ramen of lichtkoepels te plaatsen waardoor het daglicht vrij spel heeft. Wil je het hele jaar gebruik maken van de veranda? Er zijn verschillende constructies mogelijk waarbij de zijkanten van de veranda (semi)permanent gesloten kunnen worden en de veranda meer de vorm van een serre, of buitenkamer krijgt. Zo kan je het hele jaar rond genieten van deze prachtige uitbouw!