Veranda

Geniet optimaal van je tuin met een terrasoverkapping

Geschreven door admin

Een terrasoverkapping geeft je de mogelijkheid om ook bij minder goede weersomstandigheden en in het voor- en naseizoen buiten te kunnen genieten. Het is een aanvulling op het buitenleven en kan op verschillende manieren uitgevoerd worden, zodat er ook voor jouw huis een geschikte terrasoverkapping is.

Met een terrasoverkapping is een regenbuitje tijdens een zomerse barbecue geen reden meer om alle spullen naar binnen te verhuizen. En schijnt de zon te fel? Dan is de terrasoverkapping een heel geschikte plek om uit de zon te ontspannen of te werken.

De bedekking van de overkapping kan volledig gesloten zijn, of zoals een pergola met ruimtes tussen de balken. Maar ook een tussenvorm, waarbij in de open ruimtes glas, kunststof of doek is geplaatst is mogelijk. Zelfs (demontabele) zijpanelen zijn mogelijk waardoor het de uitstraling van een veranda krijgt. Hierdoor is een terrasoverkapping volledig op maat en naar jouw wensen te maken.

Een terrasoverkapping is eenvoudig helemaal aan de stijl en sfeer van het huis aan te passen. Bij een landelijk huis past over het algemeen beter een houten overkapping, en een strakke nieuwbouwwoning krijgt allure met een moderne aluminium uitvoering. Toch zijn dat geen vaste regels. Onderhoud en de mogelijkheid om de overkapping in de winter te demonteren kunnen redenen zijn om juist voor een bepaald materiaal te kiezen.

Een terrasoverkapping moet goed bevestigd zijn aan de gevel zodat hij ook bij slecht weer blijft staan. Een bouwbedrijf kan je hierin goed adviseren.