Veranda

Hoe creëer je een sfeervolle veranda?

Geschreven door admin

Met zorgvuldig uitgekozen accessoires en meubels op je veranda verhoog je de sfeer en wordt het buitenleven aanzienlijk verlengd. Zo kan je vrijwel het gehele jaar genieten van je veranda!

Bij een landelijke sfeer passen accessoires van hout, riet en natuurlijke materialen.
Plaats grote rieten manden of fruitkistjes waarin je extra kussens kwijt kunt. De kistjes kunnen dienst doen als krukje.
Verder zijn houten lantaarns, oude glazen flessen in bijpassend flessenrek en rieten kransen sfeervolle accessoires waarmee je de veranda kunt aankleden. Breng ‘groen’ aan door een aantal planten in potten neer te zetten. Kies hiervoor planten uit die het goed in de schaduw doen zoals varens en hosta’s.

Bij een aluminium of strak uitgevoerde veranda passen grijstinten, wit en metaal over het algemeen beter. Een groot (dien)blad op tafel met daarop verschillende glazen potten, glazen en schaaltjes met waxinelichtjes, geeft ‘s avonds mooi warm licht. Combineer deze stijl met hoge potten met planten, zoals bijvoorbeeld bamboe.

Wat je smaak ook is en welke sfeer je ook zoekt, zorg voor eenheid in het geheel: bij een houten veranda en een romantische tuin zijn wellicht houten tuinmeubels meer op zijn plaats dan een strak aluminium vormgegeven tuinset maar het is geen vastgelegd gegeven. Combineer de meubels altijd met comfortabele kussens. Wil je het hele jaar genieten van de veranda? Laat dan een buitenhaard plaatsen die door middel van gas of houtblokken een heerlijke warmte geeft. Zo wordt je veranda een plek waar je niet meer weg wilt!