Buitenkeuken

De voordelen van een buitenkeuken

voordelen buitenkeuken
Geschreven door admin

Het buitenleven beslaat in Nederland gemiddeld vier maanden per jaar. In deze maanden willen we zo veel en zo vaak mogelijk buiten leven en actief zijn. Buiten eten hoort daar absoluut bij. Over het algemeen denken we bij buiten eten dan aan barbecueën maar met een buitenkeuken kan je echter veel meer dan dat en kan je het buitenleven al snel met meerdere weken vergroten.

Er zijn inmiddels allerlei soorten en varianten te koop die deze nieuwe vorm van buitenleven vergemakkelijken, beginnend bij een vrij eenvoudige versie met grillgedeelte tot de meest luxe uitvoeringen, waarbij zelfs ingebouwde koelkastjes en wijnkoelers tot de mogelijkheid behoren.

Toch kan een buitenkeuken ook heel eenvoudig zelf gebouwd worden. De basis kan al een eenvoudige ‘oppot-tafel’ zijn die bij vrijwel elk tuincentrum gekocht kan worden. Met kleine aanpassingen ontstaat op deze tafel een werkblad met voldoende ruimte voor een klein kookgedeelte of barbecue. Een extra plank erboven geeft ruimte voor bestek, borden en een flesje wijn. Ook met stenen of (overgebleven) tegels uit de tuin is  op een creatieve manier een stevige buitenkeuken te maken. Tevens kun je zelf ook gemakkelijk een keukenkraan vervangen, omdat je buiten meer ruimte hebt als binnen. 

Een buitenkeuken is daarom een geweldige aanwinst in alles wat het huidige buitenleven te bieden heeft. Ook als je een minder grote tuin hebt zitten er veel voordelen aan om een buitenkeuken te maken of kant en klaar te plaatsen – want het is immers ook leuk om met een dikke trui aan een herfstsoepje te eten die je zelf gemaakt hebt op je buitenkeuken.