Hal & gang

Een gezellige entree in huis zorgt voor een warm welkom!

sfeer in hal en gang
Geschreven door admin

Vaak is de entree in huis niet al te groot en moet je er ook nog van alles in kwijt. Hoe richt je zo’n ruimte goed in? We geven je wat tips.

De hal is de plaats waar in de winter een overdaad aan mutsen en shawls een plek moeten vinden. Heb je veel ruimte, kies dan voor een brede kapstok met zowel erboven als eronder over de hele breedte een plank. Plaats op de bovenste plank manden waar accessoires zoals handschoenen een plekje vinden en gebruikt de ruimte beneden om schoenen kwijt te kunnen.

Bij een kleinere hal is er vaak de mogelijkheid om de ruimte onder de trap een kapstok en planken te maken waar manden kunnen staan, of is er een kelderkast die daarvoor gebruikt kan worden. Zorg voor deurtjes zodat alles aan het oog onttrokken wordt als het niet zo netjes opgeruimd is.  

Sfeerverlichting is leuk maar zorg ook voor helder licht in de hal. Niets is zo storend om in schemerlicht te zoeken naar sleutels of een muts. Vergeet niet een ruime spiegel te plaatsen met een goede lichtinval. Het heeft een optisch effect (groter..!) voor een kleine ruimte en is onontbeerlijk in de hal.

Een grote (rubberen) mat aan de buitenkant van de deur zorgt dat grof vuil aan schoeisel buiten blijft. Heb je een kleine overkapping bij de deur? Overweeg dan een laarzenstandaard buiten waarop je de regenlaarzen op zijn kop kunt laten drogen. Het scheelt je nattigheid in huis.