Kantoor aan huis

Hoe zorg ik voor sfeer in mijn kantoor?

sfeer op kantoor
Geschreven door admin

Een kantoor heeft altijd een zakelijke uitstraling – ook een kantoor aan huis. Afhankelijk van je beroep kan hier een meer of mindere creatieve invulling aan gegeven worden en maak je er een gezellig kantoor van maar de gezelligheid mag nooit de overhand hebben. Je wilt immers wel serieus genomen worden als professional.

Met kleuren kan je al een heel andere sfeer creëren. Als je met een witte of roomkleurige basis begint, kan je met eenvoudige accessoires steeds een andere sfeer creëren. Oranje, gele en rode tinten, hout en natuurlijke materialen, geven een warme, gezellige sfeer aan je kantoor, terwijl koele kleuren zoals blauw en grijs juist de zakelijkheid benadrukken. Er kan ook gekozen worden voor maatwerk kantoorinrichting die past bij de sfeer van het bedrijf. Niet alleen de bureaustoelen en bureaus kunnen daarin meegenomen worden. Ook kantines volledig op maat laten maken behoort tot de mogelijkheid bij de expert Bas kantoormeubelen.

Ook planten kunnen een ruimte een aangename en besloten sfeer geven, iets wat al snel als gezellig wordt ervaren. Kies voor zwierige en nonchalant uitziende planten zoals een varen, een grote paraplu-plant of Soleirolia (‘slaapkamergeluk’) om je kantoor een gezellige sfeer te geven en zet op je grote werktafel een – wekelijks verse – bos bloemen.

Bij voldoende ruimte kan je kiezen voor een lager zitgedeelte met lage stoelen en een tafeltje in plaats van een strakke vergadertafel en zet in beide gevallen een blad met kopjes en schoteltjes in kleur op tafel.

Een gezellig kantoor is een breed begrip en kent vele vormen maar zorg er in ieder geval voor  dat het geen overdreven gezellige ‘speeltuin’ wordt waarbij je over rondslingerend kinderspeelgoed of ballen van de hond struikelt. Tenzij je een kinder- of dierenpraktijk runt natuurlijk…