Veilig wonen

Hoe kan ik mijn huis het beste beveiligen?

Geschreven door admin

Er wordt heden ten dage volop ingebroken. Er gaat geen nacht voorbij of er schrikken mensen wakker van een inbreker in hun huis en er gaat geen morgen voorbij zonder dat iemand een geforceerde voor- of achterdeur ontdekt. Dit zijn hele vervelende zaken die we koste wat kost willen voorkomen. Daarom geven we enkele tips om je huis zo goed als mogelijk te kunnen beveiligen.

Sluit ramen en deuren

Het klinkt – letterlijk – als een open deur, maar sluit je ramen en deuren goed af als er niemand thuis is. Nog steeds worden er elke dag weer insluipingen gemeld doordat men de ramen op een kier heeft laten staan of deuren niet op slot zaten. Hierdoor is het voor inbrekers heel gemakkelijk om binnen te komen en vergoeden verzekeraars niet eens de schade doordat er geen breekschade is. Ook als je alleen even snel een boodschap wil doen of een boodschapje wil doen bij de lokale supermarkt zul je altijd de ramen en deuren moeten sluiten. Een inbraak (of insluiping) is zo gepiept.

Zorg voor goede sloten

Een goed slot is goedgekeurd door het Politie Keurmerk Veilig Wonen en bezit één, twee of drie sterren van het SKG keurmerk. Op die manier weet je zeker dat een slot voldoende bescherming biedt tegen inbrekers. Zorg er daarom ook voor dat je zulke sloten in je huis hebt. Loop voor de zekerheid de sloten even na om te kijken of ze voldoen aan de genoemde keurmerken.

Aanvullende maatregelen

Naast de genoemde standaard maatregelen kun je nog tal van aanvullende maatregelen treffen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van inbraakwerende strips, digitale deurspionnen, het ophangen van beveiligingscamera’s of het laten installeren van een inbraakalarm. Al deze maatregelen zullen de beveiliging vergroten maar zullen nooit een alternatief kunnen zijn voor de basisbescherming als het goed afsluiten van ramen en deuren en de zorg voor goede sloten.