Verlichting

Je mooie objecten in huis mooi uitlichten door middel van verlichting

Geschreven door admin

Een woning kan gedecoreerd worden met diverse objecten. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een mooi schilderij, een mooie tekening of een mooi beeldhouwwerk. Al deze zaken zorgen voor zeer veel toegevoegde waarde aan een woning, mits ze zorgvuldig zijn uitgekozen. We bedoelen hier niet direct financiële waarde mee, maar vooral emotionele waarde. Een woning die dusdanig is ingericht dat de bewoners het echt mooi vinden, is immers veel gezelliger en fijner om te vertoeven dan een woning die puur functioneel is ingericht om er te verblijven. Om er te slapen en te eten. Een woning is immers veel meer dan dat alleen. Daarom verdienen deze extra zaken de aandacht, en een van de manieren om die aandacht te geven, is door verlichting mooi toe te passen.

Objecten verlichten

Objecten gaan veel meer tot de verbeelding spreken en uiteraard veel meer opvallen als ze op een juiste manier verlicht worden. Een schilderij dat verlicht wordt ziet er veel mooier uit dan een schilderij die stilletjes en eenzaam in een donker hoekje hangt. Het schilderij mag gezien worden – daar is het immers een (als het goed is: mooi) schilderij voor. Het zelfde geldt voor andere objecten. Een beeldhouwwerk mag gezien worden, zorg daarom dat het goed belicht wordt.

De juiste belichting

Het belichten van objecten is niet zozeer het willekeurig ophangen van enkele spotjes. Objecten moeten goed tot hun recht kunnen komen en dienen daarom op een juiste manier belicht te worden. Een schilderij dat recht van boven wordt belicht, zal lelijk worden door de schaduwen die het reliëf van de verf veroorzaakt. Zorg er daarom voor dat er niet veel duidelijke schaduwen aanwezig zijn en het object neutraal belicht wordt. Te opvallende belichting is dus ook weer niet goed.