Woonkamer

Meer sfeer door een vloerkleed in je woonkamer

Geschreven door admin

Een van de belangrijkste zaken die een huis moet hebben om echt een thuis te kunnen zijn, is sfeer. Sfeer is iets wat niet tastbaar is en wat heel lastig kan zijn om in een woning aan te brengen. Je kunt sfeer niet kopen, alleen creëren door er met goed gevoel de juiste accessoires voor aan te schaffen of te benutten. Dat kan behoorlijk lastig zijn als je er zelf niet zoveel gevoel voor hebt. Gelukkig zijn er tal van tips die je in acht kan nemen om een goede sfeer te creëren.

Vloerkleed

Eén daarvan is het neerleggen van een sfeervol vloerkleed. Om een sfeer te creëren is een vloerkleed ideaal. Het creëert namelijk niet alleen een gezellig beeld, maar het zorgt er ook voor dat de ruimte veel aangenamer gaat klinken. Een vloerkleed dempt namelijk geluid, waardoor een ruimte niet langer hol klinkt – wat vaak bij weinig aangeklede ruimten wel het geval is. Door dit holle geluid klinkt een ruimte heel onaangenaam, iets wat je dus met een vloerkleed kunt voorkomen.

Bovendien zijn er vloerkleden in allerlei soorten en maten waardoor er voor elke ruimte wel een vloerkleed te vinden is. Ze zijn er in tal van diverse kleuren en tekeningen; zo is er voor elk wat wils en voor elke situatie wel een leuk vloerkleed te vinden.

Wat voor vloerkleed?

Als je een vloerkleed aanschaft, is het van belang ervoor te zorgen dat het kleed past bij de ruimte. Een strak ingerichte ruimte kan soms gebaat zijn bij een leuk, speels kleed en een druk ingerichte ruimte kan soms juist gebaat zijn bij een rustig ogend kleed. Probeer hiermee wat contrast te maken. Een lichte ruimte kan bijvoorbeeld een donker kleed hebben, terwijl een donkere ruimte met een donker kleed er vaak weer niet mooi uitziet.

Er zijn niet echt regels voor; het beste is om gewoon enkele kleden te kopen en te kijken wat het beste staat. De kleden die je niet gebruikt kun je weer terugbrengen.