Styling

Hoe vind ik accessoires die het beste bij mijn interieur passen?

Geschreven door admin

Een woonkamer gaat pas echt leven als deze netjes en sfeervol is ingericht. Dat klinkt als iets dat je op een zaterdagmiddag wel even kunt doen, maar niets is minder waar. Sfeer is niet te koop maar is een proces dat aandachtig afgerond moet worden. Alhoewel, ‘afgerond’… een kamer is natuurlijk nooit helemaal ingericht. De leukste inrichtingen zijn de inrichtingen die zo nu en dan veranderen, bijvoorbeeld met de seizoenen mee veranderen en  elke keer weer een net wat andere sfeer geven. Hoe je dat het beste kunt doen? Door leuke accessoires te scoren! Maar hoe vind je die eigenlijk?

Wat voor accessoires heb ik nodig?

Het is al een vak apart om te bepalen welke accessoires je precies nodig hebt. Natuurlijk moet er niets en kan bijna alles, zolang je het zelf maar mooi vindt (en je medebewoners natuurlijk niet te vergeten). Je kunt op het internet heel veel vinden om inspiratie op te doen. Er zijn diverse websites die vol staan met foto’s en afbeeldingen van leuke kamers. Kijk eens rustig rond op dergelijke sites en wie weet zie je wel iets wat je erg leuk vindt! Dat is immers het belangrijkste aan het maken van een bepaalde sfeer: weten wat je wil. Omdat het lastig is om te weten wat je precies wil, kun je dus ideeën opdoen bij bestaande, leuk ingerichte kamers. Een schilderij kopen kan uw huis al een stuk sfeervoller maken en deze spitst zich toe op uw stijl.

Ook kun je naar woonwinkels gaan en kijken of je daar wat leuks tegenkomt. Vergeet dan niet vooraf goed te bedenken welke kleuren je in de kamer terug wil laten komen. Probeer ervoor te waken dat de ruimte niet een groot ratjetoe wordt van diverse stijlen en kleuren. Op die manier wordt de kamer immers enkel onrustiger in plaats van rustig en sfeervol – iets wat je over het algemeen graag in een kamer terug wil laten komen.