Slaapkamer Trends

De nieuwste trends voor in de slaapkamer

Geschreven door admin

Een slaapkamer is maar een slaapkamer, toch? Nee, verre van dat. Waar slaapkamers decennia geleden puur een ruimte waren om te slapen, zijn ze tegenwoordig vooral een ruimte waar gerust en ontspannen kan worden. Of dat zoveel anders is? Jazeker! De huidige slaapkamers draaien om het hele aspect van rust en niet puur op de praktische kant van het slapen: een uur of acht je ogen sluiten en daarna weer uit de slaapkamer verdwijnen.

Wat zijn de nieuwste trends in de slaapkamers?

De nieuwste trends bestaan er dan ook uit om de slaapkamers meer rust te laten uitstralen. Voorheen waren slaapkamers vaak druk, maar tegenwoordig is dat uit den boze. Een slaapkamer moet echt rustig zijn en rustig ogen, niet alleen door de inrichting, maar vooral ook door de kleurstellingen.

Moderne slaapkamers hebben daarom vaak blauwe tinten (van de kleur blauw schijnt men het beste te kunnen slapen), en bestaan uit lichte kleuren. Hierdoor wordt de slaapkamer zelf veel rustiger dan wanneer deze heel druk en donker is ingericht. Je zult merken dat je veel beter kunt ontspannen in een kamer die rustig en ruim is ingericht dan  in een ruimte die dat niet is. Sommige mensen vallen hierdoor zelfs sneller in slaap!

Een bijbehorende trend is dan ook dat slaapkamers veel leger worden ingericht dan vroeger. Voorheen werden kamers bij wijze van spreken helemaal vol gezet met van alles en nog wat, tegenwoordig is het juist de kunst om een slaapkamer zo leeg mogelijk te houden.

Waak er wel voor dat de slaapkamer niet hol gaat klinken. Je kunt dit voorkomen door bijvoorbeeld dikke gordijnen of kleden in de kamer te verwerken of shutters aan te brengen. Op die manier klinkt de kamer al snel niet meer zo hol – iets wat anders erg kan gaan irriteren.