Tuin

Een kleine tuin indelen

Geschreven door admin

Veel mensen zijn bij een kleine tuin bang om deze in te richten. Met een kleine tuin kun je niets – zo wordt vaak gezegd. Toch is dit zeker niet waar. Je kunt beter juist je zegeningen tellen met een kleine tuin en blij zijn dat je weinig gras hoeft te maaien, er niet veel onkruid is dat weggehaald hoeft te worden en ga zo maar door. Een kleine tuin heeft meer voordelen dan je denkt!

Wat wil je in de tuin hebben?

Een belangrijke eerste stap is om te bedenken wat je precies in de tuin wil hebben. Wil je er lekker kunnen zitten? Wil je een ruimte waar je kunt barbecuen? Moet er een trampoline komen voor de kinderen? Heb je altijd al een visvijver gewild? Er is van alles wat in een tuin gestopt kan worden, maar je moet dan wel weten wat je wil. Natuurlijk is het zaak om realistisch te blijven en niet teveel in de tuin te willen stoppen. Een kleine tuin kan eenmaal geen huis bieden aan tal van bomen, planten en struiken en daarnaast ook nog eens ruimte bieden voor een leuk zitje, een barbecue en een trampoline en daarnaast ook nog eens een mooie visvijver bevatten. Je zult keuzes moeten maken en niet teveel te willen. Het inrichten van een kleine tuin is voornamelijk de kunst van het weglaten. Bedenk wat je echt in de tuin wil hebben en richt je daar op.

Maak een plattegrond

Een vervolgstap kan het maken van een plattegrond zijn. Waar wil je graag zitten, waar is de meeste zon? Wat is de handigste plek voor een vijvertje of voor die struiken rij? Richt het allemaal zo praktisch mogelijk in en maak het niet te hip en te onlogisch. Een prettige en mooie tuin is vaak een tuin die helemaal niet vol staat en lekker rustig oogt.