Slaapkamer

Kastruimte in je slaapkamer. Hoe indelen?

Geschreven door admin

Voor veel mensen is het een ware strijd: zorgen voor veel opbergruimte in de slaapkamer. Je wil je slaapkamer enigszins rustgevend houden, waardoor het geen optie is om de kamer maar vol te stouwen met allerlei kasten en praktische opbergrekken. Een slaapkamer moet een kamer zijn waar je kunt slapen en lekker kunt ontspannen. Maar hoe richt je dan je kastruimte zo in dat je zoveel mogelijk spullen kwijt kunt?

Houd de slaapkamer leeg

Een slaapkamer is een kamer om te… jawel: slapen. Zorg dat alles in de slaapkamer hieraan bijdraagt en enkel hieraan bijdraagt. Natuurlijk is een slaapkamer een kamer waar je je over het algemeen ook aan-, uit- en omkleedt, waar je tot rust wil komen en even lekker een boek wil lezen, maar zorg dat alles hier dan ook aan bijdraagt. Genoeg mensen bewaren allerlei rommel op hun slaapkamer die ze er helemaal niet willen bewaren maar omdat daar simpelweg nog wat ruimte over is. Fotoalbums, schaatsen, oude kleding en schoenen, en ga zo maar door. Doe daar eens wat aan en bewaar dat bijvoorbeeld op de zolder. Haal al die overbodige rommel uit de slaapkamer en zorg dat het weer gewoon leeg en rustig wordt.

Deel alles praktisch in

Zorg dat je voor alle verschillende objecten een aparte bewaarlocatie hebt. Doe alle kleren bij elkaar in één kast, bewaar alle verzorgingsproducten bij elkaar en bewaar alle boeken bij elkaar. Wanneer alles door elkaar bewaard wordt, wordt het al snel een zooitje in de slaapkamer. Je kunt dit dus eenvoudig voorkomen door wat orde en structuur aan te brengen in je opslagmethoden. Doe die consequent en je zult zien dat je vanzelf veel meer rust in die slaapkamer krijgt!