Trends

Modernste technieken voor in huis

Geschreven door admin

De techniek rent vooruit. Dat is een heerlijk idee aangezien alle technische problemen die we nu hebben vast wel weer binnen enkele jaren worden overwonnen. Wel is het jammer dat er voor bijna alles wel een technisch systeem te vinden is, maar dat heel veel apparatuur niet goed kan samenwerken. Er is tal van systemen te vinden die het leven binnenshuis kunnen vergemakkelijken, maar veel van die systemen werken puur afzonderlijk en kunnen niet of nauwelijks samenwerken met andere systemen.

Toch zijn er enkele systemen te benoemen die wel degelijk het leven in huis kunnen verbeteren. We geven een kleine opsomming.

Moderne thermostaten

Vroeger moest je door middel van een draaiknop op de thermostaat aangeven hoe warm je het in een bepaalde ruimte wilde hebben. Wat later kwam daar de automatisch in te stellen thermostaat bij waarbij je in kon geven dat je overdag bepaalde temperaturen wilde en ’s avonds en ’s nachts juist weer andere.

Tegenwoordig heb je bijvoorbeeld Toon, wat veel complexer en uitgebreider is. Je kunt hiermee eenvoudig via je smartphone instellen welke temperaturen je op welk moment wil hebben. Als je op een middag ergens ver van huis op een kantoor zit, het buiten koud is en je beseft dat je vergeten bent de centrale verwarming in te schakelen, dan kun je dat alsnog doen via je smartphone. De mogelijkheden zijn hiermee dus eigenlijk eindeloos!

Sloten

Elektronische sloten komen steeds meer in opkomst. Ook al zijn er soms nog wat praktische bezwaren; het is al prima mogelijk om je woning te openen door middel van biomedische gegevens. Denk hierbij aan het openen van het slot door een vingerafdruk, irisscan of spraakherkenning.