Keuken

Opbergruimte in je keuken

Geschreven door admin

Een keuken is de plek waar eten bereid wordt. Vaak hebben we de neiging om alle kamers maar ergens vol mee te duwen en spullen die we niet kwijt kunnen willekeurig over kamers te verspreiden. Niet zelden komen we dan ook tegen dat in de keuken allerlei zaken bewaard en opgeslagen worden, die helemaal niets met koken te maken hebben. Denk maar eens aan sleutels, aan sierspullen en soms zelfs aan garantieboekjes voor telefoons, laptops en ga zo maar door! Ontdoe je van al deze spullen in de keuken en zorg dat de keuken weer wordt waar hij voor gemaakt is: een plaats om te koken. Een plek om overheerlijke gerechten te bereiden.

Opslag buiten de keuken

Veel mensen bewaren werkelijk alles in hun keuken en hebben verder geen voorraadkast. Je doet er verstandig aan om, als dit bij jou ook het geval is, toch een voorraadkast aan te schaffen. Hierdoor kun je de voorraad uit de keuken halen en dit allemaal buiten de keuken te bewaren. Je zult dan misschien iets vaker naar de voorraadkast moeten lopen, maar je zult zien dat je veel meer ruimte in de keuken overhoudt. Op die manier geeft de keuken een veel rustiger indruk waardoor je je beter kunt focussen op het bereiden van die overheerlijke gerechten.

Geef alles een logische plaats

Het is belangrijk om alles te bewaren op een plaats die logisch is. Niet alleen voor jou omdat je al weet waar alles ligt, maar ook voor mensen die nieuw zijn in de keuken. Probeer je eens in te beelden alsof jij voor het eerst in je eigen keuken komt. Waar zou je verwachten dat de pannen liggen? Precies, onder het gasfornuis. Waar zou je verwachten dat het bestek ligt? Precies, zo dicht mogelijk bij de eettafel in een lade. Wanneer je dit consequent doet zul je de keuken veel efficiënter en intuïtiever in kunnen richten. Het voordeel hiervan is dat je minder tijd kwijt bent met het pakken van spullen. Niet omdat je zo vaak aan het zoeken bent, maar omdat alles nu vaak gewoon niet op een logische plaats ligt.