Zonwering

Typen parasols en zonwering

Geschreven door admin

De zon zelf is vaak erg lekker – al verschillen de meningen daar soms fors over – maar we willen de zon wel kunnen sturen en buiten kunnen houden als we even geen zin in de zon hebben. Bijvoorbeeld als het heet is en we graag willen slapen – iets dat moeilijk gaat als het erg warm is. Er zijn tal van manieren om de zon buiten te houden. We geven een kleine opsomming van de mogelijkheden om zon bij te houden.

Parasols

De makkelijkste manier om de zon buiten te houden is door middel van een parasol. Uiteraard werkt dit alleen als het om heel even gaat en de zon dan ook heel even geblokkeerd moet worden. Als het echter om bijvoorbeeld een warme zomer gaat waarbij zonnewarmte in huis ongewenst is, zal een parasol weinig effect kunnen sorteren. Een parasol is beter voor als men buiten zit en toch niet in de zon wil zitten. Het voordeel van een parasol is dat deze over het algemeen prima te verplaatsen is, waardoor de parasol met de zon mee kan worden bewogen.

Zonnescherm

Een betere optie om de zon binnenshuis te weren, is door middel van een zonnescherm. Een zonnescherm wordt aan de woning bevestigd boven een raam en kan worden uitgeklapt. Vaak kan dit alleen van buiten af of handmatig van binnen af, maar tegenwoordig komen er ook steeds meer systemen op de markt waarbij het zonnescherm van binnen uit automatisch kan worden uitgeklapt en ingeklapt. Het voordeel hiervan is dat je niet meer naar buiten hoeft te gaan om een zonnescherm uit te klappen of aan het eind van de dag weer in te klappen.

Luiken

Een andere goede methode om zonlicht buiten te houden is door middel van luiken. Luiken kunnen worden afgesloten en houden zo zonlicht tegen, maar laten wel wind door. Het voordeel hiervan is dat de luiken dus dicht kunnen en de ramen erachter kunnen worden geopend. Op die manier komt er geen warmte binnen maar kan de wind wel naar binnen om de woning wat af te koelen.