Trends Tuin

De tuintrends voor voorjaar 2016

Geschreven door admin

Elk jaar zijn er weer nieuwe trends voordat het voorjaar begint, voordat alles weer uit gaat lopen. Natuurlijk kun je geheel zelf bepalen hoeveel waarde je aan die trends hecht. De ene persoon wil koste wat kost elk jaar de laatste trends nalopen, terwijl de ander het allemaal wel prima vindt en hooguit enkele nieuwe planten aanschaft. Het voordeel van een eigen tuin is dat je deze geheel kunt inrichten zoals je dat zelf wilt. Als je je zelf prettig voelt bij je huidige tuin, kun je er dus gewoon voor kiezen om deze te houden zoals ‘ie nu is en hooguit op een of enkele punten te wijzigen.

De trends voor het komende seizoen

Het schijnt dat wildlife  helemaal hip and happening wordt komend seizoen! Het lijkt nog ver weg, maar als je wil dat je tuin ook komend jaar aan de laatste trends voldoet, zul je dus  met die stroming mee moeten gaan. Men bedoelt ermee dat er allerlei exotische planten worden geïmporteerd en geplant. Denk bijvoorbeeld maar aan een ananasplant of een pindastruikje. De kunst is natuurlijk om er echte vruchten uit te halen, maar de kans zit er dik in dat dit niet gaat lukken in ons koude kikkerlandje.

Gelukkig zijn er ook tal van exotische bloemen die van ver komen en leuk in onze tuinen staan. Ook qua meubels en overige inrichting kun je de tuin zo inrichten dat het net is alsof je in een ver oord in een tuintje staat. Het nadeel van deze trend is wel dat exotische planten vaak duurder zijn dan inheemse planten, maar je kunt er uiteraard zelf voor kiezen of je deze trend wilt volgen.

Ontdek de nieuwste trends op het gebied van sierbestrating bij Buiter Beton.