Tuin

Hoe kun je in de winter toch van je tuin genieten?

Geschreven door admin

Het lijkt onmogelijk om in de winter toch van je tuin te genieten. Niets is echter minder waar. De tuin kan prima winterklaar worden gemaakt, waarna je lekker van de tuin kunt genieten. We geven enkele tips over hoe je dit het beste voor elkaar kunt krijgen!

Je tuin winterklaar maken

Het belangrijkste is om de tuin winterklaar te maken. Wanneer je dit niet doet, zullen oude, dode takken afsterven en gaan rotten. De tuin zal er dan verre van aantrekkelijk uitzien in de winter, maar juist onaangenaam ogen en helemaal niet prettig zijn om er in te vertoeven.

Je maakt de tuin winterklaar door – indien nodig – planten en struiken te snoeien. Hiermee haal je overbodige takken weg en zorg je dat de planten wat ingeperkt worden om wildgroei te voorkomen. Ook haal je alles uit de tuin wat niet meer zal gaan leven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dode takken en aan bladeren. Alles haal je uit de tuin zodat het geheel er weer mooi uitziet.

Voederplekken

Iets wat in de winter de tuin levendig kan maken, is de aanwezigheid van vogels. Vogels zorgen voor een sfeervol uiterlijk. Wanneer je geen katten hebt, kun je eenvoudig vogels naar je tuin lokken door voederplekken in de tuin te maken. Denk hierbij aan voederplaatsen, aan vetbollen en plekken waar je oud voedsel als voer kwijt kunt. Zo kom je gemakkelijk van je oude brood af en lok je leuke vogels naar je tuin! Je helpt ze er ook nog eens goed de winter door – iets waar sommige vogels best moeite mee kunnen hebben in een strengere winter.