Trends Woonkamer

De woonkamer trends voor deze winter

Geschreven door admin

Veel mensen hebben een interieur dat nauwelijks verandert. Je kunt aan het interieur niet aflezen of het zomer of winter is, of het 2000 of 2015 is. Voor veel mensen is dat prima. Ze houden van een herkenbaar interieur en hebben simpelweg geen zin om telkens andere accessoires te kopen en de kamer opnieuw in te richten.

Voor anderen is het echter een heuse nachtmerrie om continu in dezelfde ruimte te verblijven. Ze willen graag een veranderend interieur, met trends die op dat moment gaande zijn. Op die manier krijg je een leuk en levendig interieur dat elke keer weer anders is. Onze levens zijn ook elke dag en al helemaal elk seizoen anders; waarom ons interieur dan niet?

Back to basic

Een belangrijkste thema voor aankomende winter is het back to basic thema. Dit houdt in dat we terug keren naar de basis. Waar gaat het eigenlijk allemaal om? We willen niet langer een bank die er zo mooi mogelijk uit ziet, maar we willen gewoon een bank. Een object waar je lekker op kunt zitten en wat strak in de ruimte vormgegeven is. Een lamp hoeft niet langer allerlei poespas te omvatten maar moet gewoon licht geven. Dat is alles. Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld, zo gecompliceerd te zijn. Wanneer we hier rekening mee houden, zullen we ontdekken dat objecten veel meer gaan leven en de ruimte veel rustiger gaat ogen. Het hoeft allemaal niet zo verbloemd te zijn.

Zo zijn de ruwere materialen weer helemaal in opkomst. Wol komt weer terug aangezien het een ruw natuurproduct is waar weinig tot niets mee gedaan wordt.

Qua kleuren zien we veel lichtere, pastelachtige kleuren terugkomen. Deze kleuren zijn niet zo fel en daarom erg verdraagzaam. Kleuren hoeven niet allemaal voor zichzelf te spreken; vaak is de combinatie van diverse zachtere kleuren veel aangenamer om naar te kijken dan één of twee extraverte kleuren.