Kunst Lifestyle

Wat zijn de laatste kunsttrends?

Geschreven door admin

Kunst is iets wat uitermate veranderlijk is. Iets wat we nu kunst noemen, hoeft dat over 20 jaar helemaal niet meer te zijn. Of het is misschien dan nog wel kunst, maar wie het nu mooi vindt, vindt het misschien dan niet meer mooi. Omgekeerd gebeurt dat ook. Iets wat nu niet mooi wordt gevonden, kan over honderd jaar ineens miljoenen waard zijn. Denk maar aan de werken van Van Gogh. Zijn tekeningen dienden als brandstof in de open haard, terwijl er nu gemakkelijk miljoenen voor betaald zou worden. Maar wat zijn nu eigenlijk de laatste kunsttrends?

Reproducties aan de muur

Een veel voorkomende trend is het aanbrengen van oude kunst aan de muur. Denk maar eens aan een replica van de Nachtwacht. Belangrijk is wel dat het direct duidelijk moet zijn dat het om een replica gaat. Bij de Nachtwacht is dat wel logisch omdat iedereen het schilderij zal herkennen, maar bij minder bekende kunst moet je vooral niet de verwachting scheppen dat het om een echt kunstwerk gaat dat veel geld waard is. Men zal dan denken dat je een goede beurt wil maken en daarom met replica’s voor de dag komt.

Collages

Een ander leuk idee is het maken van een collage. Denk maar eens aan een collage van foto’s van je dierbaren. Op die manier kun je heel veel foto’s in een kamer hebben, zonder dat het te druk gaat ogen!

Als variatie zou je een collage in grijstinten kunnen maken, dus met foto’s die allemaal in zwart wit zijn afgedrukt. Als je dat net iets te saai vindt, zou je enkele foto’s in kleur kunnen invoegen. Zo kun je van iedereen in je gezin één kleurenfoto in de collage verwerken en verder enkel foto’s in grijstinten gebruiken. Op die manier vallen de gezinsleden extra op.

wilt u een leuk kunst koopje op de kop tikken. Ga dan eens langs bij het Waterlooplein. Daar worden dagelijks interessante kunst stukken verhandeld.