Lifestyle Trends Tuin

Begin met groen leven in 2016

Geschreven door admin

De samenleving wordt steeds maar duurzamer en daar kun jij in 2016 ook een steentje aan bijdragen. Zo kun je in je huis een aantal kleine dingen ondernemen waardoor je ook een bijdrage levert aan het milieu en dat hoeft je zelfs niet of nauwelijks geld te kosten. Sterker nog: sommige stappen kunnen je zelfs geld besparen. Waar wacht je nog op?

Energieverbruik terugdringen
In een gemiddeld huishouden wordt veel energie verbruikt. Met een aantal kleine maatregelen is het energieverbruik eenvoudig terug te dringen. Zo kun je bijvoorbeeld spaarlampen vervangen door LED verlichting. Daarnaast bespaar je veel stroom door apparaten die je nauwelijks gebruikt, standaard uit te zetten. Laat ze in dat geval dus ook niet stand-by staan. Mocht je nieuwe apparatuur aan willen schaffen, kijk dan ook eens naar aparaten met energielabel A. Deze zijn een stuk zuiniger.

Verbruik minder water
Indien je een gezin hebt, verbruik je vaak veel water. Dit is te voorkomen door bijvoorbeeld een regel in te stellen dat iedereen maar een bepaalde tijd onder de douche mag staan. Daarnaast is het aan te raden om waterbesparende kranen en douchekoppen aan te brengen. Op deze manier gaat er minder water onnodig verloren. Je kunt er verder voor kiezen om regenwater op te vangen om bijvoorbeeld je tuin mee te sproeien of om je toilet mee door te spoelen.

Overstappen op groene stroom
Groene stroom is een stuk beter voor het milieu dan de zogeheten ‘grijze stroom’. Overstappen is simpel. Op het internet zijn veel aanbiedingen van diverse energiemaatschappijen te vinden. Verder is het mogelijk om te investeren in zonnepanelen of in windturbines. Op deze manier ga je alleen nog maar groener leven en ben je je steeds meer bewust van het belang van het milieu in Nederland. Het is misschien een grote investering, maar uiteindelijk krijg je wel waar voor je geld.