Overig Styling

Creatief je zolder inrichten

Geschreven door admin

Waar een zolder vroeger veelal gebruikt werd als opslagplaats voor dingen die je tijdelijk niet gebruikte, wordt het tegenwoordig steeds meer als extra kamer gebruikt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een kantoor of slaapkamer te creëren op zolder om zo ook van de bovenste etage een functionele ruimte te maken.

Extra kamermogelijkheid
Veel huizen hebben op de eerste verdieping een badkamer en drie (slaap)kamers. Natuurlijk zijn er altijd huizen die groter zijn. In een huis met, naast de ouderlijke slaapkamer, twee extra slaapkamers is het lastig om met drie kinderen te gaan wonen. Veel mensen zien het in dat geval niet als een geschikt huis. In dat geval wordt vaak niet naar de mogelijkheden van een zolder gekeken. Deze is met een aantal aanpassingen vaak prima te gebruiken als derde slaapkamer.

Nadelen zolderkamer
De zolder is prima te gebruiken als een slaapkamer, maar dan is het wel prettig als de zolder ook goed geïsoleerd is. Indien dit niet het geval is, is het in de winter vaak behoorlijk koud. Een ander nadeel van een kamer op zolder is dat het in de zomer vaak heel erg benauwd is. Als je de ruimte als kantoor wilt gebruiken en er niet dagelijks zit, is het geen groot probleem. Als het echter een slaapkamer wordt, kan de warmte na verloop van tijd behoorlijk irritant worden.

Schuine kanten
Het nadeel van een zolder zijn de schuine kanten. Hierdoor heb je vaak weinig ruime om bijvoorbeeld een kast, bed en bureau neer te zetten. Kastruimte is bijvoorbeeld te creëren door schuifdeuren te plaatsen met daarachter een aantal planken. Hier kun je dan bijvoorbeeld je kleding kwijt.

Dakkapel
Als je de ruimte op zolder toch te klein vindt, kun je er altijd nog voor kiezen om een dakkapel te plaatsen. Het kost misschien veel geld, maar je krijgt er ruimte en veel meer lichtinval voor terug. Op deze manier is het een stuk makkelijker om een bed, bureau en kast kwijt te kunnen op zolder.