Overig

Je garage verbouwen

Geschreven door admin

Indien je woning over een garage beschikt, doet deze waarschijnlijk dienst als opslagplaats voor fietsen, speelgoed en heel veel andere dingen. Je garage kan echter ook prima dienst doen als een extra kamer. Natuurlijk moet je er dan het nodige aan verbouwen, maar hiervoor kun je desnoods een vakman inschakelen. Hoe ga je te werk bij het verbouwen van je garage?

Een begin maken
Begin nooit maar zo met het verbouwen van je garage, maar zet eerst één en ander op papier. Maak bijvoorbeeld een stappenplan. Denk bijvoorbeeld na over het plaatsen van elektriciteitspunten en eventuele ramen. Neem, voordat je begint, altijd contact op met de gemeente. Het kan zijn dat je een vergunning moet hebben voor de aanpassingen die je wilt doen.

Isolatiemateriaal
Een garage is over het algemeen slecht geïsoleerd. Het is daar dan ook vaak een stuk kouder dan in de rest van het huis. Als je hier een extra kamer van wilt maken, is het handig om dak- en gevelisolatie te plaatsen. Dit is een goedkope manier van isoleren en bovendien werkt het prima. Om de garage nog wat beter te isoleren, kun je er voor kiezen om geïsoleerde wandplaten tegen de isolatie te plaatsen. Op deze manier is je garage goed geïsoleerd.

Advies inwinnen
Als je de garage uit wilt bouwen om er een grotere kamer voor te maken, moet je dit ook altijd aangeven bij de gemeente. Ga je slopen? Dan ben je verplicht om een bouwvergunning aan te vragen bij de gemeente waar je in woont. Indien je de vergunning hebt gekregen, is het niet aan te raden direct te beginnen met slopen. Denk eerst goed na over eventuele draagmuren. Als je deze sloopt, kan dit voor grote problemen zorgen. Win bijvoorbeeld advies in bij een bouwconstructeur. Hij kan je precies vertellen wat je wel en niet kunt slopen en geeft eventueel aan waar het mogelijk is om een stalen draagbalk te plaatsen.