Keuken Verlichting

Vijf soorten lampen die passen bij je nieuwe keuken

Geschreven door admin

Lampen zijn er in veel verschillende soorten en maten. Plafondlampen en staande lampen zijn tegenwoordig wat gewoontjes en dat maakt dat veel mensen kiezen voor een ander soort lamp of een moderne variant van de ‘gewone’ lampen. Als je bijvoorbeeld net je gehele keuken hebt gemoderniseerd, is het niet bepaald mooi als je de oubollige lampen gewoon boven de keukentafel laat hangen. Deze vijf soorten lampen passen vast en zeker in je nieuwe keuken.

Spots
Deze kleine lampjes zijn geheel weg te bouwen en geven en moderne uitstraling aan je keuken. Bovendien is de verlichtingsintensiteit vaak te regelen door middel van een dimmer, zodat je de hoeveelheid licht zelf af kunt stellen.

Led-strips
Het klinkt misschien wat raar, maar in steeds meer keukens zijn tegenwoordig led-strips te vinden. Deze zijn bijvoorbeeld te verwerken achter het opstaande deel van het aanrechtblad dat tegen de muur bevestigd is. Bijkomend voordeel van led-strips is dat je niet alleen de intensiteit kunt regelen, maar je kunt ook kiezen uit verschillende kleuren.

Een kroonluchter
Deze manier van verlichting lijkt ouderwets, maar een kroonluchter kan juist heel mooi staan in een moderne keuken. Indien je hier voor kiest, is het aan te raden om wel een kroonluchter te kiezen die goed aansluit bij het keukenblok en het overige interieur. Anders kan het er inderdaad vreemd uit gaan zien.

Wandlampen
Deze vorm van verlichting heeft vaak een moderne uitstraling en de verlichtingsintensiteit is ook ruim voldoende voor in de keuken. Indien je voor deze lamp kiest, moet je wel goed nadenken over de plek waar je de lamp ophangt. Het moet straks niet zo zijn dat je keuken niet overal goed verlicht is.

Plafondlamp
Mocht het moderne je toch allemaal iets te veel worden, dan kun je altijd kiezen om gewoon een plafondlamp in je keuken op te hangen. Deze lamp valt vaak niet op, maar je hebt er in ieder geval voldoende verlichting van. Een praktische oplossing dus.