Verlichting

Zelf je IKEA-lamp ophangen

Geschreven door admin

Het aanpassen van het interieur in je woning hoeft helemaal niet duur te zijn. Veel mensen denken vaak dat het een smak geld kost, maar als je het een beetje slim aanpakt, is dit helemaal niet het geval. Bij meubelboulevards hebben lampen vaak een behoorlijk prijskaartje, maar bij de IKEA zijn ze over het algemeen een stuk goedkoper. Dit geldt eveneens voor andere accessoires. Het interieur van je woning kan er zelfs met een aantal accessoires al heel ander uit gaan zien. M

Variëren met lampen
Er zijn tegenwoordig tal van verschillende lampen verkrijgbaar. Vroeger was de plafondlamp er populair en ook de staande lampen waren in veel huizen aanwezig. De inrichting van een huis is nu steeds moderner en daar wordt het ontwerp van de lampen aan aangepast. Mede door deze ontwikkeling zijn er in nieuwbouwhuizen over het algemeen veel vaker spots, muurlampen en moderne staande lampen en plafondlampen te zien.

Locatie bepalen
Een nieuwe lamp kan je interieur een hele andere aanblik geven, maar vaak is het een lastige klus om te bepalen waar de lamp moet komen. De lamp moet natuurlijk wel functioneel zijn, dus het is niet aan te raden om deze zo maar ergens op te hangen. Een plaffondlamp hangt over het algemeen boven een tafel en staande lampen worden vaak in een hoek gezet. Voor muurlampen is de locatie een stuk lastiger te bepalen, want je weet niet zo goed wat de verlichtingsintensiteit van de lamp is en dat maakt het moeilijk te bepalen waar je de IKEA-lamp op moet hangen.

Lampen ophangen
Als je een lamp koopt bij IKEA weet je in ieder geval zeker dat je hem zelf op moet hangen. Als je twee linkerhanden hebt, is dit misschien een hele opgave en doe je er mogelijk verstandig aan om hulp in te schakelen. Vaak zit er echter een gebruiksaanwijzing bij met daarin informatie over hoe je de lamp op moet hangen. Over het algemeen bevestig je een lamp met pluggen en schroeven. Ga echter nooit aan de slag zonder dat je de stroomtoevoer hebt uitgeschakeld.