Meubels Tuin

Decoratie in je tuin

Geschreven door admin

Zodra de winter voorbij is, verplaatst ons leven zich langzaam maar zeker van binnen naar buiten. De dagen worden langer en warmer en we brengen graag wat meer tijd in de tuin door. Misschien heb je de tuin een beetje verwaarloosd deze winter en wil je de tuin wat gezelliger maken. Op welke manier kun je je tuin decoreren en een plek maken waar jij je goed voelt deze zomer?

Tuinmeubilair

Bij het decoreren van je tuin denk je waarschijnlijk allereerst aan mooi tuinmeubilair. Ga voor een mooie grote tuintafel met stoelen als centerpiece voor je tuin. Kies hier een mooie parasol bij in een natuurlijke kleur. Ga op zoek naar zachte kussens voor in de stoelen, zo zit je niet alleen comfortabeler, het ziet er ook nog eens leuk uit.

Stenen in je tuin

Wanneer je een gedeelte hebt met alleen tegels in je tuin, of je hebt een tegel- of grindpaadje door je tuin lopen, kun je dit mooi opfleuren door het gebruik van sierstenen. Gebruik grove natuurstenen aan de zijkanten, of juist klein gekleurd grind voor een speels effect. Met stenen kun je een hoop decoratie in je tuin aanbrengen, zonder dat je bang hoeft te zijn om de natuurlijke uitstraling van je tuin hiermee te belemmeren.

De schutting

Veel mensen hebben een laag hek of hoge schutting die dient als omheining van de tuin. Vaak is deze houtkleurig. Wanneer je behoefte hebt aan een beetje meer kleur in je tuin kun je overwegen je hek of schutting een nieuw laagje verf in een leuke kleur te geven. Is dit nog een stapje te ver voor jou, dan zijn er tegenwoordig ook schilderijen verkrijgbaar, die speciaal zijn gemaakt voor in de tuin. Ze zijn weersbestendig en zo heb je toch iets moois om naar te kijken.