Slaapkamer

Inspiratie op doen voor je slaapkamer

Geschreven door admin

Het voorjaar staat weer voor de deur, en dan begint het bij veel mensen te kriebelen. Je krijgt zin om je slaapkamer te veranderen. Misschien een fris nieuw kleurtje op de muur, nieuwe meubels of gewoon een paar leuke nieuwe accessoires. Ten slotte kan een kleine verandering al een groot verschil maken. Zo slaap je al een stuk lekkerder onder een nieuw dekbedovertrek.

Slaapkamerinspiratie

Je hebt besloten dat je je slaapkamer een make-over gaat geven. Waar ga je beginnen? Waar doe je inspiratie op? Er zijn diverse woontijdschriften te koop die je op leuke ideeën kunnen brengen. Ook het internet is natuurlijk een bron van inspiratie. Er zijn ontzettend veel websites, blogs en apps waar je de mooiste inspiratiefoto’s kunt vinden. Maak een moodboard voor jezelf om op een rijtje te krijgen wat jij leuk vindt en neem dit mee wanneer je gaat shoppen.

Een rustgevende sfeer

Je slaapkamer is in de eerste plaats een plek om tot rust te komen. Het is dan ook belangrijk dat de slaapkamer een plek is waar jij je goed voelt. Een rustige omgeving is het best om in te slapen. Houd hier rekening mee bij het inrichten van je slaapkamer. Kies bijvoorbeeld voor zachte kleuren, zoals pasteltinten. Ook is het beter om geen televisie te hebben in je slaapkamer, zodat je echt tot rust kunt komen.

Minimalistisch en monochroom wonen

Wat ook helemaal hip is, is minimalistisch en monochroom wonen. Minimalistisch wonen betekent dat je je huis inricht met zo min mogelijk spullen. Geen overbodige accessoires dus. Bij monochroom wonen richt je je huis in met voornamelijk witte meubels en accessoires en hier en daar enkele zwarte accenten. Dit geeft een kamer een erg ruime uitstraling, ideaal als je bijvoorbeeld klein woont, maar toch een moderne, hippe draai aan je slaapkamer wilt geven.