Woonkamer

Inspiratie op doen voor je woonkamer

Geschreven door admin

Een nieuw jaar vraagt om een nieuwe inrichting van je woonkamer. Misschien ben jij een echte interieurfreak en ga je ieder seizoen met de laatste trends mee, of misschien hoeft dat van jou niet zo nodig en heb je een tijdloze inrichting in jouw woonkamer, die jaar na jaar nog steeds hartstikke mooi is.

Industrie in je woonkamer

Een recente trend op woongebied is de industriële inrichting. Je kunt geen woonwinkel inlopen of woontijdschrift openslaan zonder het te zien: een onbewerkte bakstenen muur, mooie grof metalen wandkasten en die mooie fabriekslampen, je kunt er dit jaar niet meer omheen. Veel mensen denken dat dit alleen geschikt is voor grote ruimtes, maar ook een kleine woonkamer kun je opleuken met bijvoorbeeld zulke mooie hanglampen en leuke metalen kaarsenhouders op tafel. Bezoek Kok Wooncenter voor meer tips en inspiratie.

De kleuren van dit seizoen

Okergeel is de nieuwste kleurtrend. Als je je woonkamer een grote verandering wil laten ondergaan, kun je er natuurlijk voor kiezen om één van je muren in deze kleur te verven. Maar ook wanneer je het iets minder rigoureus wilt aanpakken, kun je deze kleur goed toepassen in je woonkamer. Kies bijvoorbeeld voor sierkussentjes voor op de bank in deze kleur, of een mooi okergeel vloerkleed op de grond.

Bloemen doen het altijd goed

Wanneer je niet zo goed weet wat je precies met je interieur kan doen, of je hebt geen zin om hier veel geld aan uit te geven, is er iets heel simpels wat de sfeer in je huis direct ten goede komt, namelijk bloemen. Bloemen doen het altijd goed, wie wordt er nu niet vrolijk wanneer je thuis komt en een mooie bos bloemen op tafel ziet staan? Kies een mooi boeket uit in een kleur die jij leuk vindt, veel groen gemixt met een felle kleur bijvoorbeeld. Zo kun je, zonder al te veel moeite en veel geld uit te geven iedere week je huis een nieuwe uitstraling geven.