Trends Tuin

Terugblik: Dit waren dé buitentrends van 2015

Geschreven door admin

Het jaar 2015 was een echt buitenjaar, de grootste trend was toch wel het buiten zijn zelf. In de avonduurtjes na je werk nog even lekker de tuin in, buiten eten, of gewoon even lekker ontspannen met een tijdschrift, een hapje en een drankje. In het weekend buiten lunchen met familie of vrienden, terwijl je geniet van het mooie weer en die tuin waar je zo trots op bent, je hebt er tenslotte hard voor gewerkt.

De buitentrends van 2015

Eén van de grootste trends van het afgelopen jaar op tuingebied was toch wel het zelf kweken van je groente en fruit. Eerst in een stekbakje op de vensterbank, daarna in de tuin of op het balkon: bijna iedereen was weg van deze trend. Toegeven, het is natuurlijk hartstikke leuk om je eigen tomaatjes te zien groeien van een klein groen sprietje tot een heuse tomatenplant én ze vervolgens, wanneer ze goed gerijpt zijn, te kunnen verwerken in een lekkere zelfgemaakte salade.

Duurzaam deed het goed

Niet alleen gezond en zelfgekweekt eten hield ons bezig in 2015, ook duurzaamheid van de producten die we gebruiken komt steeds hoger op ons prioriteitenlijstje te staan. Zo ook de duurzaamheid van onze tuinmeubelen. Een veel geziene favoriet is gebruikt steigerhout. Steigerhout heeft een enigszins grove uitstraling en geeft daardoor meteen een stoere ‘look en feel’ aan je tuin of balkon. Doordat het gemaakt is van gebruikte materialen is dit beter voor het milieu. Meubelen van dit materiaal zijn sterk en gaan dus lang mee.

Natuurlijke kleuren populair

Een andere trend die je ongetwijfeld voorbij hebt zien komen in 2015, was het gebruik van natuurlijke kleuren. Aardekleuren, zoals bruin en zandkleur, maar ook veel verschillende tinten groen waren erg populair. Zo blijft de natuurlijke uitstraling van de tuin behouden, maar kun je deze toch naar eigen wens inrichten.