Lifestyle Trends

Terugblik: Dit waren dé lifestyle trends van 2015

Geschreven door admin

Het jaar 2016 is nog niet zo lang begonnen, toch zijn de meeste mensen al druk bezig om de nieuwste en leukste lifestyletrends van dit jaar te spotten. Buiten fluiten de vogeltjes en de eerste lentebloemen staan inmiddels al in bloei. Vaak begint het dan te kriebelen: tijd voor die grote voorjaarschoonmaak en een frisse wind door het huis en door het dagelijkse leven. Nieuwe doelen worden gesteld en met de zomer in het vooruitzicht gaan we er vol goede moed voor. Voordat het zover is volgt er nog een korte terugblik op 2015.

De gezonde trend

Misschien wel de grootste trend van het afgelopen jaar was gezond eten en gezond leven. Massaal kochten we keukenmachines, dronken we smoothies en aten we superfoods. Hadden we een paar jaar geleden nog niet gehoord van al deze bijzondere producten, in 2015 stonden alle supermarkten er vol mee: gojibessen, hennepzaad, tarwegras, enzovoort. Ook ons oude en vertrouwde boerenkool werd bestempeld als een superfood, en daarmee weer helemaal hip. Een gezonde trend dus.

Offline is het nieuwe online

Tegenwoordig zijn we altijd en overal bereikbaar en online. Met onze smartphones, tablets, smart-televisies, smart-horloges, noem maar op. Via sociale media blijf je continue op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste belevenissen van je vrienden. Toch vindt niet iedereen dit altijd even fijn: je wordt moe van alle indrukken waar je de hele dag aan wordt blootgesteld. Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om af en toe even bewust offline te zijn. Hiervoor hoef je natuurlijk niet meteen je Facebookaccount op te heffen of je mobile telefoon de prullenbak in te kieperen: een avondje of een weekend je telefoon uitzetten en een boek lezen op de bank, of gezellig afspreken met vrienden kan een welkome afwisseling zijn.