Badkamer

Vijf tips om je badkamer schoon te houden

Geschreven door admin

De badkamer schoonhouden is vast niet je favoriete klusje. Maar, hoe langer je het uitstelt, hoe vervelender het wordt. Hieronder kun je lezen over vijf tips waarmee je snel en efficiënt je badkamer kunt schoonhouden.

Kalk in de badkamer

Heb je last van kalk in de badkamer? Dat is niet vreemd, in deze vochtige ruimte is dit bijna niet te voorkomen. Je komt er vanaf door een antikalkmiddel te gebruiken. Ook een glansspoelmiddel werkt goed. Even tien minuten laten intrekken en daarna afspoelen.

Schone badkamertegels

Je kijkt er elke dag tegenaan maar misschien vergeet je ze toch schoon te maken: de tegels van de badkamer. Schoonmaakazijn komt hier goed van pas. Ook dit middel eventjes laten intrekken zodat het zijn werk kan doen en daarna boenen met een borstel of spons.

Vieze voegen

De voegen tussen de badkamertegels is zo’n plek waar vuil zich graag ophoopt. Een borsteltje met een beetje chloor erop doet wonderen. Flink boenen en daarna even afspoelen met de douchekop en je ziet er niets meer van. Als je een echte schoonmaakfreak bent en dit klusje heel nauwkeurig wil doen, kan je een oude tandenborstel gebruiken om goed tussen de voegen te kunnen schrobben.

Houd de badkamer droog

Dit klinkt een beetje vreemd, een badkamer wordt natuurlijk nat. Maar zorg er voor dat deze na het gebruik goed kan drogen. Wanneer je geen ventilatiesysteem hebt, laat dan een deur of raam open, zodat de ruimte goed kan luchten. Dit voorkomt schimmel.

Schoonmaakdoekjes bij de hand

Heb je geen zin om op je vrije dag veel tijd kwijt te zijn aan het schoonmaken van je badkamer? Zorg dan dat je iedere dag een beetje doet, zodat het werk zich niet ophoopt. Houdt altijd een vaatdoekje bij de hand, neem daarmee dagelijks je wasbak, plakje en spiegel af. Zorg ook voor vochtige doekjes waarmee je iedere dag eventjes het toilet afneemt.