Tuin

Wat is het voordeel van een veranda?

Geschreven door admin

Een veranda aan je huis, of deze nu aan de voorkant of in je achtertuin ligt, is natuurlijk ontzettend handig en fijn. Een veranda is een soort verlenging van je woonruimte. Kenden we veranda’s vroeger voornamelijk uit Amerikaanse films, tegenwoordig is het een heuse trend en zijn veranda’s ook in Nederlands steeds vaker te zien.

Het voordeel van een veranda

Een veranda vergroot je woonoppervlak. Het brengt een beetje binnen naar buiten en andersom een beetje van buiten naar binnen. Wanneer je een veranda aan je huis hebt ga je vaker buiten zitten. ’s Avonds nog even een wijntje drinken op het terras of juist lekker uitgebreid buiten eten. Vooral in de zomer is het heerlijk, je leven verplaatst zich wat vaker naar buiten en dat is hartstikke gezond natuurlijk, die frisse lucht en de extra zonnestralen die zorgen voor vitamine D. Ook heb je door je veranda minder onderhoud aan de deuren en kozijnen van je woning, doordat deze minder belast worden door weersomstandigheden, je veranda fungeert hier als buffer.

Gezellige sfeer door veranda

De veranda zorgt voor een gezellige sfeer in de tuin. Het staat mooi. Ook wanneer je binnen vanuit de woonkamer naar buiten kijkt, ziet een tuin met een veranda er erg gezellig uit. Je kunt gewoon buiten blijven zitten wanneer het regent. Ook blijven je tuinmeubels en accessoires droog tijdens een regenbui. Geen heen en weer gesleep met kussens meer, deze kunnen gewoon op de veranda blijven staan wanneer het regent.

Waar let je op bij de aanschaf van een veranda?

Let allereerst op de ligging: komt de veranda op het noorden of op het zonnige zuiden? Bedenk je of je een geheel of gedeeltelijk afgeschermde veranda wilt. Bedenk je ook naar welk materiaal je voorkeur uitgaat: kies je voor duurzaam en onderhoudsarm aluminium of kunststof of ga je toch liever voor hout?