Meubels

Bankstel kopen? Waar moet je op letten?

Het kopen van een nieuwe bank, kan een hele klus zijn. Het is natuurlijk ook een van de grootste meubels die in je woonkamer staat. Geen wonder dat sommige mensen er jaren over doen, voordat ze een nieuw bankstel kopen. Want past de bank wel bij de rest van het interieur? En neemt de bank niet teveel ruimte in beslag? En misschien wel het belangrijkste, zit de bank lekker genoeg. En zo kunnen we natuurlijk nog wel even doorgaan met vragen die jezelf kunt stellen wanneer je een nieuwe bank gaat aanschaffen. Dus ga jij binnenkort een bankstel kopen? Lees dan hier even onze tips door, zodat je weet waar je allemaal rekening mee moet houden.

De stof
Heb je thuis kleine kinderen zitten of heb je zelf niet helemaal een fijne motoriek, dan is het wellicht verstandig om een bank te kiezen die van een vuilafstotende stof gemaakt is. Wol is bijvoorbeeld van nature een vettige stof en daarmee water- en vuilafstotend. Ook veel kunstmatige stoffen zijn vuilafstotend en dus kindvriendelijk. Ook moet je rekening houden met de licht inval, natuurlijke stoffen verkleuren namelijk snel door zonlicht en je wil niet hebben dat de voorkant van je bank lichter is dan de achterkant. Dus wil je een nieuw bankstel kopen? Houdt rekening met de stofkeuze!

Kleur en dessin
Een bankstel kopen brengt veel wikken en wegen met zich mee, zo is het belangrijk dat je de juiste kleur uitkiest en beslist of je voor een geprinte of effen bank gaat. Bedenk goed, dat je op een hele lichte kleuren of hele donkeren kleuren vaak heel snel vlekken ziet. De tip is daarom om voor een effe sobere kleur te gaan, met kussens en dekens kun je bank altijd nog meer kleur en print geven. Maar of je nou voor een sobere of uitgesproken kleur gaat, neem altijd de kleur stalen mee naar huis! Op die manier kun je thuis nog eens rustig testen.

Het comfort
En dan misschien nog wel de belangrijkste tip bij het uitzoeken van een bankstel, zit hij lekker? Belangrijk is, om eerst na te gaan of je zelf meer houdt van een actieve zithouding of zit je meer onderuitgezakt. Vooral voor het lounge, heb je meer zitdiepte nodig. Ga ook niet voor een te lage bank, wanneer je langer op een lage bank zit krijg je last van je bovenbenen omdat ze steun missen.

Bij een bankstel kopen moet je dus op veel dingen letten, ga daarom vooral veel testen en naar veel showrooms! Zo krijg je inspiratie en weet je steeds beter wat je wel en niet wil hebben. Succes!