Kunst Slaapkamer

Kunst collage voor in je slaapkamer

Geschreven door admin

Op je slaapkamer staat een bed en in dat bed slaap je. Dan zou je zeggen dat het niet uitmaakt wat er op je slaapkamer te zien is. Dat is dus echt niet zo. Je slaapkamer is een ruimte waar je rust vindt en waarvan de aankleding wel degelijk van invloed is op je gemoedsrust. Omdat kunst heel rustgevend kan zijn in de aanwezigheid van kunst op je slaapkamer een prima plan.

Vormen van kunstcollages

Kunst is heel persoonlijk. Sommige vormen van kunst spreken je aan en andere vormen van kunst niet. Laat een collage nu precies de ideale mogelijkheid zijn om je persoonlijke voorkeur een extra dimensie aan je slaapkamer te geven. Verzamel maar eens een groot aantal plaatjes of foto’s van je favoriete schilderijen. Dat kunnen ook plaatjes of foto’s zijn van beeldende kunst die je mooi vindt. Koop een leuke passe-partout (een wissellijst) en rangschik die plaatjes en foto’s in die lijst. Zo krijg je eigenlijk een soort van samenvatting van jouw creatieve voorkeuren. De samenstelling van de collage kun je wekelijks of maandelijks wijzigen zodat het ook altijd een verrassende en vernieuwende collage blijft.

Meerdere collages op je slaapkamer

Een kunstcollage hoeft niet uit slechts een lijst te bestaan. Je kunt variëren zoveel je wilt. Neem een aantal totaal verschillende lijstjes van verschillende grootte. Stel de collages en hang de lijstjes een beetje willekeurig op. Dan krijg je een speels geheel die je slaapkamer een heel ander aanzien geeft. Het is simpel, goedkoop en het effect is groots.