Lifestyle

Lifestyle trends voor 2016

Geschreven door admin

Ieder jaar zijn er weer nieuwe lifestyle trends te onderscheiden. Het menselijk gedrag verandert namelijk door de jaren heen en hieruit ontstaan nieuwe trends. Lifestyle trends kunnen worden ingegeven door veranderingen in het milieu, de maatschappij of gewoon omdat iets cool is. Ook in 2016 zijn al nieuwe lifestyle trends te onderscheiden. Sommige dingen zijn al duidelijk zichtbaar terwijl andere worden voorspeld door trendwatchers. In dit artikel zetten we een aantal lifestyle trends voor 2016 op een rijtje.

Hergebruiken van spullen

Deze trend is voor een deel ontstaan omdat mensen steeds bewuster omgaan met het milieu en hun geld. Daarnaast zien we ook dat mode trends na een aantal jaren vaak weer terug in de mode komen. Voor 2016 is de trend om kleding te hergebruiken en oude mode trends weer cool te maken.

Minder vlees eten

Nog een lifestyle trend die deels wordt ingegeven doordat mensen willen bijdragen aan een beter milieu. In 2016 zullen we zien dat steeds meer mensen niet bij elke maaltijd meer vlees eten. Zij zullen proberen om minder vlees te eten. Niet de volledige switch naar vegetariër maken, maar een zogenaamde flextariër zijn wordt de trend van dit jaar.

Craft beers

De trend van het drinken van craft beers (of speciaalbieren) is in andere landen in de wereld al een tijdje ingezet en lijkt in 2016 ook zijn intrede in Nederland te maken. Deze speciaal gebrouwde bieren bestaan natuurlijk al honderden jaren en waren voorheen vooral cool om te drinken onder ouderen. Dit is langzaam aan het veranderen en het drinken van craft beers wordt een nieuwe trend.