Kunst Styling

Maak je eigen kunst

Geschreven door admin

In iedereen huist een kunstenaar. Misschien dat je het zelf niet direct herkent maar als je soms even wat meer nadenkt over kunst en wat kunt voor jou betekent zul je verrast zijn. Kunst kennen we uit musea en van stoffige praatprogramma’s op televisie. Maar jouw eigen kunst is echt niet minder mooi en interessant. Niemand verwacht ook dat je een Mona Lisa kunt evenaren. Maar juist het persoonlijke van kunst maakt dat de kunst open staat voor iedereen.

Doe eens iets geks in je huis

Kunst maken wil niet zeggen dat je met een kwast in de hand aan de slag hoeft te gaan. Ga bijvoorbeeld eens naar de kunstuitleen bij je in de buurt en leen een of twee schilderijen die je aanspreken. Hang ze goed zichtbaar op in je kamer en geniet van de reacties van je gasten. Kunst is ook creativiteit. Je kunt in plaats van een standaard salontafel ook zelf een tafel fabriceren van oude autobanden met een glasplaat er op. Als je die banden dan leuke kleurtjes geeft heb je een tastbaar kunstwerk in huis. En wat dacht je van een lamp in de vorm van een stuk hout? Dat is echt niet moeilijk te maken en het brengt leven, sfeer en kunst in je huis.

Creativiteit ten top

Hoe leuk kan het zijn om zelf met een kwast, verf, papier en karton aan de slag te gaan. Misschien schuilt er wel een echte meester in je. Er zijn tal van technieken om een origineel schilderij te maken. En als zo’n prachtig schilderij dat je zelf hebt gemaakt aan de muur hangt kun je trots zijn want dan breng je zelf je eigen kunst in je huis.