Tuin

Maak een moestuin en verbouw je eigen groentes

Geschreven door admin

Iedereen kan een moestuin hebben. Je hoeft namelijk niet perse een eigen tuin en een huis te hebben om je eigen groenten in een moestuin te verbouwen. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om een stuk grond in een volkstuin van de gemeente te huren of met een paar bakken met potgrond kan er zelfs een moestuin op een balkon van een flat gemaakt worden. Het verbouwen van je eigen groentes in een moestuin kent vele voordelen ten opzichte van je groentes in de supermarkt kopen. Zo zullen je eigen groentes veel voller van smaak zijn. De professionele tuinbouw past namelijk allerlei trucs toe om het groeien van groenten te versnellen. Bovendien laten ze de groentes in de laatste dagen ook veel water opnemen om het gewicht toe te laten nemen en de groenten er beter uit te laten zien. Door dit extra water wordt de smaak van de groentes echter wel aangetast.

Wat heb je nodig om een moestuin te beginnen?

Om een moestuin te beginnen waar je eigen groentes in kunt verbouwen heb je niet veel nodig. Met een stuk grond of potgrond, zaden voor je groente, bemesting en gereedschappen heb je eigenlijk alles wat je nodig hebt. Natuurlijk heb je ook nog water en licht nodig. Vooral met licht moet goed rekening gehouden worden wanneer je van plan bent om een moestuin op je balkon te beginnen. Zoek ook zoveel mogelijk informatie op over de planten die je wilt gaan verbouwen via het internet. Hoeveel ruimte hebben deze bijvoorbeeld nodig? En wat voor voeding? Hoeveel zonuren?