Kantoor aan huis Overig

Maak je werkplek af met een inspiratiebord

Geschreven door admin

Iedereen heeft weleens last van een rommelig hoofd. Hiermee bedoelen we dat je zoveel dingen aan je hoofd hebt dat je hierdoor niet meer goed kunt concentreren en het overzicht kunt houden. Er zijn ook zoveel dingen die we moeten onthouden in ons dagelijks leven. Dingen die met werk te maken hebben maar ook ons privé leven. Wanneer je werkt om een groot project te voltooien dan bestaat dit uit meerdere kleine taken die verricht moeten worden. Daarnaast moeten ook nog de dagelijkse taken uit het privéleven worden onthouden. Een project kan soms weken of zelfs maanden duren en dan is het moeilijk om trouw te blijven aan de originele ideeën en gemotiveerd te blijven. Een inspiratiebord op je werkplek kan dan uitkomst bieden.

Hoe werkt een inspiratiebord of moodboard?

Een inspiratiebord of moodboard op je werkplek is een bord waarop allerlei verschillende dingen geschreven of geplakt kunnen worden om inspiratie te geven voor het project waar aan gewerkt wordt. Hierdoor zorg je niet alleen voor inspirerende ideeën maar ook dat de focus op een project gehouden kan worden. Een werkplek is daarom pas echt af wanneer deze een inspiratiebord heeft. Er kunnen bijvoorbeeld inspirerende teksten op het bord worden geschreven of foto’s, teksten, krantenknipsels en/of kleine voorwerpen die je doen denken aan iets waar je geïnspireerd van raakt. Alles wat er op het bord komt te staan zorgt ervoor dat je in de mindset blijft die je in het project wilt laten overkomen.