Meubels

Meest gemaakte interieurfouten

Geschreven door admin

Een interieur is een afspiegeling van de persoonlijkheid van degene die er woont. Dat houdt in dat elk interieur anders is. Tegelijkertijd betekent het ook dat een interieur eigenlijk nooit verkeerd is omdat het persoonlijk is. Maar er zijn wel een aantal dingen die je je goed moet beseffen als je met je interieur aan de gang gaat.

Weten wat je doet

Dat is het voornaamste standpunt op het gebied van interieurstyling. Als je in de bladen een prachtige kamer ziet met geweldige tinten en je wilt dat overbrengen naar je eigen huis let dan goed op. De kleuren in een blad zullen vrijwel altijd anders zijn dan in werkelijkheid in je eigen kamer. Maar als je bij de bouwmarkt een aantal staaltjes van kleuren ophaalt en die in je kamer bij daglicht en lamplicht bekijkt krijg je wel een goed beeld. Vanuit de bladen kun je wel een bepaalde richting op worden geduwd maar je moet zelf bepalen.

Effectief meubel aanschaffen

Een bankstel kan er prachtig uitzien, een tafel geweldig. Vraag je altijd of hoe een bankstel in de praktijk zit en of zo’n tafel wel in je interieur past. Kijk vooral altijd naar de praktische kant. Als je altijd met 6 personen aan een tafel zit dan moet je de stoelen voor die 6 personen wel onder de tafel kwijt kunnen zonder dat de poten van de tafel in de weg zitten.

Maak een plan

Als je vooraf een inrichtingsplan maakt kan je dat veel ellende besparen. Schrijf op wat je met een bepaalde kamer wilt, wat je er wilt doen en hoeveel mensen over het algemeen gebruik maken van die kamer. Deze tips zullen je echt helpen.