Meubels

Waar moet je op letten bij een verbouwing

Geschreven door admin

Een verbouwing van je huis is een ingrijpende zaak. Natuurlijk hangt het er van af wat je wilt verbouwen. Het belangrijkste is om te weten in hoeverre de constructie van een woning wordt belast bij een verbouwing. Eerste zaak is dus om een goede technische tekening te laten maken op basis waarvan je zelf of een vakman aan de slag kan gaan. Die tekening moet ook worden getoetst aan de eisen van de gemeente want daarmee voorkom je achteraf veel ellende.

De tekening is de basis

Als jee tekening laat maken van de verbouwing of wanneer je zelf een tekening maakt loop deze dan goed door. Dat wil zeggen dat je met de tekening in de hand een beeld probeert te vormen van de verbouwing. Het kan zo maar gebeuren dat een ingetekende deur de verkeerde kant op draait waardoor het toilet bijvoorbeeld niet meer bereikbaar is.

Zelf doen of uitbesteden

Als je handig bent en je hebt de tijd dan kun je een verbouwing zelf uitvoeren. Natuurlijk zal dat de kosten drukken en heb je waarschijnlijk meer budget voor de materialen. En dat zal de waarde van het huis dan weer ten goede komen. Maar er komt nogal wat technische kennis kijken bij een verbouwing die je zelf uitvoert. Zorg dat je zeker weet dat je die kennis hebt en ook de tijd om het uit te voeren. Met het inhuren van een vakman of aannemer ben je verzekerd van een goede uitvoering van de verbouwing binnen de tijd die je afspreekt.