Verlichting

Nieuwe trend: oplaadbare verlichting

Geschreven door admin

Je wilt graag overal in en rond je huis alles goed kunnen zien als het donker is. Binnen in je huis is dat simpel, je doet een lamp aan en je hebt licht. Dat is makkelijk omdat je overal eigenlijk wel een stroompunt bij de hand hebt. Maar buiten is dat anders. Ook in de garage of in een schuur is niet altijd een stroompunt aanwezig. Het aanleggen van stopcontacten in de tuin, garage of in de schuur is een ingrijpende zaak. Ideaal is dan oplaadbare verlichting.

Altijd en overal licht

Met een oplaadbare batterij in een zaklamp heb je altijd licht bij de hand. Op het moment dat je de zaklamp niet meer nodig hebt dan laad je de batterij weer op. Maar de technieken gaan verder. Door gebruik te maken van zonnecellen die de batterij opladen kun je een zaklamp dan ook opladen op een punt waar geen stopcontact is. Met het opladen door middel van zonnecellen is ok de nieuwe trend ontstaan van permanente aanwezige verlichting zonder dat er een stroompunt in de buurt is.

Thuis maar ook in de openbare ruimte

De toepassing van zonnecellen om energie op te wekken wordt al toegepast op straat door gemeenten en provinciale overheden. Matrixborden met informatie werken vaan al op zonne-energie. Thuis zijn de toepassingen ook erg praktisch. Met een rij zonnepanelen op het dak van een schuur die ver van het huis af staat kan zo energie worden gegenereerd waarmee apparaten kunnen worden opgeladen. Dus niet meer afhankelijk van stroompunten en nog milieuvriendelijk ook.