Overig

Opbergtips voor kleine ruimtes

Geschreven door admin

Het is altijd weer de vraag waar je dingen moet opbergen in je huis. Het grappige is dat hoe groot je huis ook is je altijd ruimte te kort komt. Maar als je je slaapkamer of studentenkamer optimaal wilt benutten is het handig om een paar tips te krijgen die er voor kunnen zorgen dat je veel kwijt kunt in je beperkte ruimte. Vaak zijn het kleine dingen waar je zelf niet aan hebt gedacht. Maar eerst moet je kijken of je geen overbodige spullen in je kamer hebt staan die je niet gebruikt. Dat is de eerste stap.

Gebruik van de wanden

Het zal niet je eerste gedachte zijn maar wanden bieden volop gelegenheid op dingen op te bergen. Het is weinig zinvol om allemaal kasten tegen je wanden neer te zetten want dat geeft een benauwend effect. Maar kijk eens naar de bovenste 20 tot 30 centimeter van je wand, net onder het plafond dus. Als je rondom op die hoogte, en dus net boven de deuren, een plank bevestigd krijg je een heleboel extra ruimte die niet stoort. De planken zitten boven ooghoogte en vallen net eens direct op. Een plank rondom met een diepte van 30 centimeter kan je in een kamer van 4 bij 4 meter zo bijna 5 vierkante meter extra ruimte opleveren.

Maak gebruik van loze ruimte

Je hebt in je huis ongetwijfeld voldoende ruimte waarvan je niet eens wist dat je het had. Denk hierbij aan de ruimte onder je bed. Met een paar lades kun je daar heel veel kwijt. Maar ook de ruimte onder een trap wordt vaak niet gebruikt. Met een uitschuifkast per trede kun je weer veel ruimte creëren.