Styling Woonkamer

Creëer sfeer met verschillende stoelen aan tafel

Geschreven door admin

Soms kan het gebeuren dat je om wat voor reden dan ook te weinig stoelen hebt. Je hebt bijvoorbeeld een nieuwe tafel gekocht waarbij je de oude stoelen wil gebruiken, maar omdat de vorige tafel te klein werd, heb je besloten een grotere tafel te halen. Maar nu heb je stoelen tekort. Wat dan?

Creatieve oplossingen verzinnen

Je kunt natuurlijk bij de pakken neer gaan zitten. Of je haalt gewoon nieuwe stoelen en gooit de oude weg. Maar wat nou als je de vorige stoelen nog wel gewoon wil gebruiken? Vaak heb je bijzondere herinneringen aan de stoelen of zijn ze gewoon nog in zeer goede staat. Het is dan zonde om de stoelen weg te gooien.

Je kunt dan eigenlijk twee dingen doen. Of je zoekt er een stoel bij die er exact op lijkt, of je kiest voor een heel andere stoel. Als je een stoel kunt vinden die exact hetzelfde is, dan is dat natuurlijk een prima oplossing. Maar vaak worden de stoelen tijdens het fabricageproces wat veranderd. Zo lijken stoelen die hetzelfde model zijn toch niet altijd precies hetzelfde te zijn. Je kunt daardoor beter kiezen voor iets heel anders, dan dat je een stoel hebt die er net niet bij past.

Een oplossing is bijvoorbeeld om stoelen aan te schaffen die een heel andere stijl hebben dan de stoelen die je al hebt. Je kunt deze andere stoelen dan bijvoorbeeld aan de korte kant van de tafel plaatsen. Op die manier wordt het interieur een beetje gebroken en krijg je een bijzondere sfeer!