Veilig wonen

Hoe houd je inbrekers buiten tijdens je vakantie?

Geschreven door admin

Veel Belgen trekken er in de zomervakantie op uit, door op vakantie te gaan naar een bestemmingen in het binnen- of buitenland. Tijdens je verblijf is je woning een relatief makkelijk doelwit voor inbrekers, zeker als zij weten dat je op het moment van de inbraak niet thuis bent. Er zijn gelukkig verschillende manieren om de kans op een inbraak in huis tijdens je vakantieperiode zo klein mogelijk te maken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je geen waardevolle spullen voor het raam hebt laten liggen. Dit maakt het voor inbrekers op voorhand al minder aantrekkelijk om je woning binnen te dringen.

Vertel anderen niet openbaar over je vakantie

In de afgelopen jaren is er een trend ingezet, waarbij vakantiegangers hun nieuwste vakantiefoto’s direct aan sociale media toevoegen. Denk aan Facebook, Instagram en Twitter. Ook inbrekers zijn actief op deze netwerken en gaan op zoek naar mensen die van huis blijken te zijn. Zolang je geen foto’s op sociale media zet, zal de kans op een inbraak in je woning een stuk kleiner zijn. Dit geldt niet alleen voor jezelf, maar ook voor je kinderen!

Installeer inbraakpreventiecomponenten

Er bestaan verschillende inbraakpreventiecomponenten waarmee je ongewenste bezoekers af kunt schrikken. Denk bijvoorbeeld aan een bewegingssensor of een elektronische camera, die inbrekers vaak op voorhand al afschrikken. Dit geldt zeker wanneer je deze componenten aansluit op een alarminstallatie. Zodra de inbrekers je woning betreden zal er een alarm afgaan, waardoor de kans erg groot wordt dat de inbrekers worden opgemerkt door omwonenden. Om dit te voorkomen zullen inbrekers uw woning zo snel mogelijk willen verlaten.