Zwembad

Is jouw zwembad al zomer klaar?

Geschreven door admin

Niets is er zo lekker dan bij hoge temperaturen een verfrissende duik te kunnen nemen. Een zwembad hoeft helemaal niet zo vreselijk duur te zijn. Zeker niet wanneer je het zwembad ’s zomers gebruikt en je geen kosten hebt voor het opwarmen van het water, wat vaak een van de grootste kostenposten is. Maar hoe maak je je zwembad zomer klaar?

Wat te doen om het zwembad klaar te maken voor de zomer?

Het idee van zomer klaar maken is dat het zwembad klaar is voor de zomer en dus klaar is om in gezwommen te worden. Wat je dus doet bij het zomer klaar maken, is nagaan of alles in goede staat verkeert. Als je een gemetseld zwembad hebt, is het belangrijk om te controleren of de voegen nog in orde zijn, of er geen tegels zijn gebroken, enzovoorts. Als dat allemaal in orde is, kun je het zwembad reinigen. Je doet dat met bijvoorbeeld een hogedrukspuit. Spuit alles goed schoon en zorg daarmee dat het zwembad weer tip top in orde is.

Tenslotte is het zaak het zwembad vol te laten lopen. Dit kun je met koud water doen en wachten tot het vanzelf is opgewarmd, maar je kunt er ook voor kiezen om het zwembad vol te laten lopen met verwarmd water. Zeker als het nog wat minder warm is, is een warm zwembad heerlijk.

Let er wel goed op dat je het zwembad zo vaak als mogelijk afdekt. Op die manier kunnen er geen bladeren, vliegjes en andere rommel in je zwembad komen als je er niet in zwemt.