Styling Woonkamer

Maak je woonkamer groener met leuke kamerplanten

Geschreven door admin

Het is goed om je woonkamer levendig te maken. Door je woonkamer op te leuken met kamerplanten breng je meer sfeer en leven in de kamer.

Wat voor kamerplanten kan ik in mijn kamer zetten?

In principe maakt het weinig uit wat voor planten je in je woonkamer zet. Je kunt naar een willekeurig tuincentrum rijden en daar een aantal planten aanschaffen om in de kamer te plaatsen. Je kunt hierbij kiezen voor planten die gemakkelijk te houden zijn en weinig verzorging behoeven. Je kunt echter natuurlijk ook planten kiezen die wat exotischer zijn, planten waar je zelf niet meteen aan gedacht zou hebben bij het woord ‘kamerplant’. Ook van dat soort hebben ze in het tuincentrum vaak tal van soorten planten voor binnen. Let wel op waar je de planten plaatst, dan kun je de levensverwachting van de plant vaak nog flink wat opschroeven. Zo mogen sommige planten niet in de zon, terwijl andere weer juist wel in de zon moeten. Ook zijn er planten die juist van veel water houden en continu water moeten krijgen, en planten die je eens in de week of nog minder vaak hoeft te bevochtigen.

Wat kost een kamerplant?

Kamerplanten hoeven helemaal niet zo duur te zijn. Voor een tientje heb je vaak al een schitterende plant en er zijn zelfs nog veel goedkopere planten te vinden. Mocht je een plant na verloop van tijd niet mooi meer vinden, als deze bijvoorbeeld uitgebloeid is of toch niet zo gemakkelijk te verzorgen als je had gedacht, dan kun je gewoon weer een andere plant halen!